Het GETaHEAD traject

Heb jij langer dan 3 maanden geleden een hersenschudding opgelopen en nog steeds last van vervelende klachten? Wil je graag werken aan je herstel, maar weet je niet hoe? Een GETaHEAD mentor helpt jou je eigen route naar herstel te vinden met behulp van de 3 unieke pijlers van het mentortraject: Steun, Basisadviezen en Hulp bij het zoeken van de juiste behandeling(en).

Voor wie?

Voor iedereen die langer dan 3 maanden na een hersenschudding kampt met klachten zoals hoofdpijn, overprikkeling, concentratie- en geheugenproblemen en een emotionele disbalans, ook wel bekend als postcommotioneel syndroom (PCS). Ook wanneer je door een andere vorm van niet-aangeboren hersenletsel soortgelijke klachten ervaart, kun je deelnemen aan het mentortraject.

Wat houdt het in?

  • 1-op-1 begeleiding door een ervaringsdeskundige
  • Informatie en basisadviezen over o.a. beweging, breintraining, slaap, rust, voeding, mindset en nog veel meer…
  • Aandacht voor het creëren van een positieve mindset en de juiste lifestyle voor herstel
  • Toegang tot een groot netwerk van ervaringsdeskundigen en behandelaren
  • Géén behandeling, maar een ondersteuning bij het vinden van de juiste behandeling
  • Mentoren worden intern opgeleid door middel van training, bijscholing en intervisie
  • Contact verloopt meestal via bellen of videobellen. Wanneer je mentor dichtbij woont is het ook mogelijk om live af te spreken
  • 6 sessies verspreid over 3 tot 4 maanden
  • Vrijwillige bijdrage van 145 euro. Meer informatie hierover lees je onderaan deze pagina

Samen aan de slag?

Meld je direct aan!

De drie pijlers van het GETaHEAD traject

Het GETaHEAD mentortraject is ontworpen rondom drie pijlers. Samen met jouw GETaHEAD mentor gebruik je deze drie pijlers om te werken aan jouw herstel.

Steun

Aan de buitenkant zie je niks, maar vanbinnen voel je je wel degelijk anders. De (h)erkenning vanuit je directe omgeving, je werk of de medische wereld schiet soms tekort. Dit maakt de zoektocht naar herstel ingewikkeld of zelfs eenzaam. Onze mentoren weten uit eigen ervaring hoe het voelt om de regie over je leven tijdelijk te verliezen en bieden jou graag een luisterend oor. Daarnaast helpt jouw mentor je om positief naar de toekomst en je herstel te kijken.

Basisadviezen & Informatie

Wij geloven dat iedereen kan verbeteren, als je maar de juiste tools in handen hebt. Bij aanvang van het traject ontvang je een map met GETaHEAD basisadviezen over PCS en herstel. Met je mentor kun je de onderwerpen die voor jou van belang zijn bespreken. In deze map staat informatie over onder andere:

  • overprikkeling
  • brain training
  • voeding
  • beweging
  • rust
  • autonome zenuwstelsel
  • mindset
  • en nog veel meer…

Op zoek naar professionele hulp

Tegenwoordig zijn er gelukkig steeds meer zorgprofessionals die zich specialiseren in PCS en NAH. Toch kan het lastig zijn om zelf de juiste behandeling te vinden. Want hoe weet je welke behandelaar bij jou past? Welke behandeling werkt voor welke klachten? En op welk moment? GETaHEAD verzamelt de ervaringen van mentoren en andere lotgenoten in een grote database met behandelingen en referenties. We zetten ons brede netwerk in om samen met jou op zoek te gaan naar één of meer passende behandeling(en).

Deze adviezen zijn opgesteld in samenwerking met onze Raad van Advies en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de ervaring van (medisch) professionals en oud-patiënten.

Vorm van het traject

Het GETaHEAD mentortraject bestaat uit 6 sessies verspreid over 3 tot 4 maanden, inclusief het kennismakingsgesprek met je mentor. Na deze periode bespreek je met je mentor waar je staat en hoe het traject jou geholpen heeft. Wanneer je behoefte hebt aan langere begeleiding kun je het traject verlengen. Contact en ondersteuning worden afgestemd op jouw hulpvraag. In de praktijk blijkt bellen of videobellen het beste te werken. Wanneer je mentor dicht bij je woont is het vaak mogelijk een keer live af te spreken.

Eigen bijdrage

Het is onze intentie om de eigen bijdrage aan het mentortraject zo laag mogelijk te houden. Dit doen wij onder andere doordat wij uitsluitend werken met vrijwilligers en gebruik maken van donaties en subsidies. De eigen bijdrage van 145 euro* betaal je aan het begin van het mentortraject. Dit is inclusief de map met onze Basisadviezen. Na afloop van het traject wordt dit bedrag omgezet in een donatie aan onze stichting. Vind jij een ander bedrag meer passen bij de waarde van het traject? Dan kun je een bedrag terugvragen of bijleggen.

* Ben jij niet in staat de eigen bijdrage te betalen, bijvoorbeeld omdat je moet leven van een bijstandsuitkering? Wij willen dat hulp voor iedereen mogelijk is. Daarom bieden we een aantal gereduceerde trajecten per jaar aan voor mensen in een moeizame financiële situatie. Voor jou van toepassing? Neem contact met ons op.