Het GETaHEAD mentorprogramma

Heb jij langer dan 3 maanden geleden een hersenschudding opgelopen en nog steeds last van vervelende klachten? Wil je graag werken aan je herstel, maar weet je niet hoe? Een GETaHEAD mentor helpt jou je eigen route naar herstel te vinden met behulp van de 3 unieke eigenschappen van het mentorprogramma: Steun, Basisadviezen en Hulp bij het zoeken van de juiste behandeling(en).

Voor wie?

Iedereen die langer dan 3 maanden na een hersenschudding kampt met klachten zoals hoofdpijn, overprikkeling, concentratie- en geheugenproblemen en een emotionele disbalans, ook wel bekend als postcommotioneel syndroom. Ook wanneer je door een andere vorm van niet-aangeboren hersenletsel soortgelijke klachten ervaart, kun je deelnemen aan het mentorprogramma.

Wat houdt het in?

 • 1-op-1 begeleiding door een (grotendeels) herstelde ervaringsdeskundige
 • Informatie en basisadviezen over o.a. voeding, beweging, slaap, breintraining, rust en nog veel meer…
 • Tools voor het creëren van een positieve mindset en de juiste lifestyle voor herstel
 • Toegang tot een groot netwerk van ervaringsdeskundigen en behandelaren
 • Géén behandeling, maar een ondersteuning bij het vinden van de juiste behandeling
 • Mentoren zijn intern opgeleid in het begeleiden van mentees
 • Contact via jouw voorkeur: bellen, videobellen of live
 • 6 sessies verspreid over 2 tot 3 maanden
 • Vrijwillige bijdrage van 95 euro (de uiteindelijke bijdrage bepaal je zelf aan het eind van jouw traject)

Samen aan de slag?

Meld je direct aan!

De drie pijlers van het GETaHEAD programma

Het GETaHEAD mentorprogramma is ontworpen rondom 3 pijlers. Samen met jouw GETaHEAD mentor gebruik je deze 3 pijlers om te werken aan jouw herstel.

Steun

Aan de buitenkant zie je niks, maar vanbinnen voel je je wel degelijk anders. De (h)erkenning vanuit je directe omgeving, je werk of de medische wereld schiet soms tekort. Dit maakt de zoektocht naar herstel ingewikkeld of zelfs eenzaam. Onze mentoren weten uit eigen ervaring hoe het voelt om de regie over je leven tijdelijk te verliezen en bieden jou graag een luisterend oor. Daarnaast helpt jouw mentor je om positief naar de toekomst en je herstel te kijken.

Basisadviezen & Informatie

Wij geloven dat iedereen kan verbeteren, als je maar de juiste tools in handen hebt. Jouw mentor beschikt over informatie en adviezen die gaan over PCS en herstel. Deze adviezen zijn opgesteld door GETaHEAD in samenwerking met onze Raad van Advies. De adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de ervaring van (medisch) professionals en oud-patiënten. Bij aanvang van het traject ontvang je een map met alle GETaHEAD basisadviezen. In deze map staat informatie over onder andere:

 • overprikkeling
 • brain training
 • voeding
 • beweging
 • rust
 • autonome zenuwstelsel
 • mindset
 • en nog veel meer…

Op zoek naar professionele hulp

Tegenwoordig zijn er gelukkig steeds meer zorgprofessionals die zich specialiseren in PCS en NAH. Toch kan het lastig zijn om zelf de juiste behandeling te vinden. Want hoe weet je welke behandelaar bij jou past? Welke behandeling werkt voor welke klachten? En op welk moment? GETaHEAD verzamelt de ervaringen van mentoren en andere lotgenoten in een grote database met behandelingen en referenties. We zetten ons brede netwerk in om samen met jou op zoek te gaan naar één of meer passende behandeling(en).

Vorm van het traject

Het GETaHEAD mentortraject bestaat uit 6 sessies verspreid over 3 maanden. Na deze 3 maanden bespreek je met je mentor waar je staat en hoe het traject jou geholpen heeft. Wanneer je behoefte hebt aan langere begeleiding kun je het traject verlengen. Contact en ondersteuning worden afgestemd op jouw hulpvraag. We streven ernaar om een mentor te zoeken in jouw omgeving, zodat je ook fysiek kunt afspreken als je dat wilt.

Eigen bijdrage

GETaHEAD Brain Recovery Support is een stichting en heeft geen winstoogmerk. Uiteraard hebben we financiële middelen nodig voor de organisatie en ontwikkeling van ons mentorprogramma. Wij proberen onszelf zoveel mogelijk te financieren door middel van donaties en subsidies. Hierdoor kunnen wij de eigen bijdrage van het mentortraject laag houden. Momenteel vragen wij een eigen bijdrage van 95 euro* aan het begin van het mentortraject. Deze bijdrage is vrijwillig. Dat wil zeggen dat je na afloop van het traject kunt kiezen voor het doneren aan onze stichting of terug laten storten van deze bijdrage.

* Ben jij niet in staat de eigen bijdrage te betalen, bijvoorbeeld omdat je moet leven van een bijstandsuitkering? Wij willen dat hulp voor iedereen mogelijk is. Daarom reserveren we een aantal gratis trajecten per jaar voor mensen in een moeizame financiële situatie. Voor jou van toepassing? Neem contact met ons op.